Botezul micutului tau – Cum decurge?

Botezul copilului tau este unul dintre cele mai importante momente de la inceputul vietii lui. Este o ocazie speciala, plina de bucurie si o sumedenie de alte emotii pe care le impartasiti cu familia si prietenii apropiati.

Ce este botezul?

Este un ritual prin care un crestin este cufundat in apa. Acest ritual crestin simbolizeaza un inceput nou si reprezinta modalitatea de intrare vizibila in comunitatea crestina. Atat in Biserica Catolica cat si in cea Ortodoxa, botezul reprezinta una din cele sapte taine (sacramente).

Cum decurge?

Scopul nostru este sa surprindem fiecare moment al evenimentului, de la pregatirile de acasa, unde vom fotografia atat bebelusul singur cat si impreuna cu parintii, pana la taierea tortului de la sfarsitul petrecerii.

Sedinta foto de acasa incepe cu fotografierea bebelusului in recuzita (hainute, bentite, bonete, caciuli) aduse de noi. Partea aceasta depinde foarte mult de disponibilitatea copilului si este foarte important ca acesta sa fie odihnit si hranit. Dupa fotorgafierea bebelusului in mai multe cadre urmeaza fotografiile de familie in care bebelusul sta in bratele parintilor in diverse ipostaze. Vom mai surprinde si pregatirea, imbracarea bebelusului care uneori este facuta de nasa sau chiar de parinti. Spre sfarsit vom fotorgafia si cateva detalii cu imbracamintea, incaltamintea, accesorii special pregatite pentru botez si mici detalii din camera acestuia.

 

Urmatoarea oprire este la biserica, unde va avea loc crestinarea micutului. Pentru ca este un loc special si taina botezului este un moment intim, incercam sa fim cat mai discreti. Shutterul aparatului este setat pe modul silentios, pentru a face cat mai putin zgomot, si imaginile sunt capturate in cel mai discret mod posibil. Aparatura de ultima generatie ne permite sa realizam fotografii reusite fara ajutorul blitului, chiar si in cele mai intunecate biserici.

La final vine petrecerea. Lumea este mai relaxata si distractia este in toi. Daca ati optat pentru un guestbook, acum este momentul cand invitatii isi vor scrie urarile de bine. Odata inceputa distractia, vom incerca sa capturam momentele cheie ale petrecerii pentru a le transforma in amintiri. Participarea noastra se incheie odata cu venirea tortului, acela fiind ultimul moment pe care il fotografiem.

Ce urmeaza dupa?

Desi invitatii au plecat acasa si evenimentul a luat sfarsit, munca noastra nu s-a incheiat. Urmeaza procesarea fotografiilor.

Pentru a ne asigura ca imaginile de la eveniment sunt in deplina siguranta, imediat ce ajungem acasa le transferam pe doua hard-disk-uri (niciodata nu poti fi prea precaut:) Procesarea incepe in Lightroom, un program in care se face prelucrarea de baa: ajustarea luminozitatii, corectia culorilor, crop daca este nevoie, reglarea contrastului. Prelucrarea mai avansata se face in Photoshop, program de care suntem convinsi ca toata lumea a auzit. Inlaturam obiectele nedorite, se retuseaza pielea in fotografiile de la sedinta foto de acasa etc. Daca ai optat si pentru realizarea unui album foto, realizam un draft pe care ti-l trimitem pentru eventuale modificari.

Prelucrarea materialului final se face in 10 zile lucratoare.

Daca esti in cautarea unui fotograf de botez, contacteaza-ne pentru a discuta in detaliu despre evenimentul pe care-l organizezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top